Beter een goede buur dan een verre vriend

Buurman Marcelino van Kempen bracht Steven Swarts (40 jaar) namelijk op het idee zijn werkzame leven over een andere boeg te gooien. Tijdens een zomeravondborrel in de tuin spraken zij onder andere over hun werk. Steven werkte inmiddels tien jaar als afdelingsmanager in de plaatselijke bouwmarkt. Steven was daar niet ontevreden, maar kansen om verder te groeien waren er binnen de bouwmarkt niet.

Handig met computers

Marcelino wist dat Steven ‘handig’ was met computers en dacht na over mogelijkheden voor Steven bij Schrijvers Technische Installaties. Bij Schrijvers zijn gemotiveerde mensen altijd welkom, naar oplossingen wordt dan gezocht. Zo ook bij Steven. Steven kreeg de mogelijkheid een opleiding te volgen en uit te groeien naar de functie van BIM-modelleur. Na verschillende gesprekken met HR en de directie van Schrijvers hakte Steven de knoop door. Hij zegde zijn baan op en startte met de driejarige MBO-3 opleiding voor 1e Monteur Werktuigbouwkundige Installaties. Een lastige keuze voor Steven want het is niet niks om je zekerheid op te zeggen als je een jong gezin hebt met twee kleine kinderen.

Een jaar winst

Naast zijn opleiding begon Steven bij Schrijvers en liep op verschillende woningbouwprojecten mee als leerling monteur. Ervaren collega’s Richard en Kees-Jan leerden Steven in twee jaar alle kneepjes van het vak. In oktober behaalde hij zijn proeve van bekwaamheid. Met zijn enthousiasme en snelheid verkortte hij de opleiding zelfs met bijna een jaar!

Vervolgopleiding

Intussen was Steven ook al gestart met zijn vervolgopleiding: MBO 4 Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Installaties. Sinds januari is Steven werkzaam op kantoor als aankomend tekenaar. Hij werkt vier dagen en gaat een dag per week naar school. Tijdens deze opleiding komt het modelleren van installaties veelvuldig aan bod. Ook wordt de kennis in de installatietechniek verder verbreed. Een specifieke opleiding tot BIM-modelleur in de installatietechniek in deze regio is er (nog) niet.

Pittig

Steven merkt het verschil tussen zijn verschillende opleidingen duidelijk. Hij heeft nu meer huiswerk en er wordt veel van hem verwacht. Maar aan zijn inzet zal het niet liggen. Steven is blij met de kansen die hij heeft gekregen bij Schrijvers. Hij hoopt anderen te inspireren dat het nooit te laat is te switchen naar een nieuwe baan.

Steven succes met je opleiding en dank voor je openhartigheid.