Utrecht
201 appartementen

Het Platform – Utrecht

Het Platform is een gebouw boven op de nieuwe terminal van de Uithoflijn in Utrecht. Het is ontworpen als een slimme en duurzame MicroCity, gericht op een gezonde levensstijl in een inspirerende omgeving, met veel licht, lucht en groen.

Foto's

Het project wordt in 2019 opgeleverd, inclusief de onderliggende bus-tramterminal. Dit wordt een nieuwe plek in Utrecht om te wonen, eten, chillen, sporten en werken. Het gebouw, gelegen boven op de nieuwe bus-tramterminal, markeert de oostzijde van Utrecht Centraal.

De doelgroep bestaat uit mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl, die direct toegang willen tot de stad en geloven in het delen van ruimtes, goederen en diensten.

Het gebouw
Het door VenhoevenCS ontworpen Platform is 46,5 meter hoog, telt 12 verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van 18.500 m2. Naast 201 appartementen, variërend in grootte van 50 tot 112m2, (huur en koop), biedt Het Platform voor zowel de bewoners als de bezoekers aanvullende voorzieningen zoals een fitness, restaurant en lounge-bar, foodcourt, ruimtes voor werk en ontmoeting, maar ook een conciërge en dienstverlening (van klussenhulp tot mobility services). De bewoners delen dus bepaalde zaken met hun medebewoners, denk aan een gezamenlijk dakterras en een binnentuin, maar ook met bezoekers uit de stad, zoals de fitness, het restaurant en een openbaar terras. Al deze voorzieningen zijn ondergebracht in de eerste 2 verdiepingen, die voor eenieder vrij toegankelijk zijn. Deze voorzieningen worden in eerste instantie casco opgeleverd.

Elektrische installaties
Schrijvers verzorgt de elektrische installaties voor de appartementen inclusief het algemene gedeelte. Dit houdt onder andere in de installatie van een videointercom met 4 buitenposten, 7 liften en een brandmeldinstallatie.

Duurzaam
Op het dak worden 220 zonnepanelen geplaatst.

Meer info is te vinden op de volgende websites:
http://cu2030.nl/page/zuidgebouw
http://www.abcconcept.nl/project/het-platform-utrecht/https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/295/het-platform-utrecht

 • Opdrachtgever
  Delta Loyd
 • Werkzaamheden
  elektrische installaties voor de appartementen
 • Architect
  VenhoevenCS architecture + urbanism
 • Bouwkosten installaties
  1.442.000,00
 • Bouwtijd
  24 maanden
 • Jaar van oplevering
  2019