Start bouw hoofdkantoor Shimano Europe

Op de High Tech Campus in Eindhoven wordt dit jaar de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Shimano Europe gerealiseerd. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie.

Ook de internationaal georiënteerde businessomgeving is voor het bedrijf belangrijk. Op dinsdag 31 mei a.s. heeft de feestelijke starthandeling plaatsgevonden op de bouwlocatie aan de High Tech Campus 92 in Eindhoven. Mark van Rooij (Shimano), Gert-Jan van Rooij (V.R. Bouwmanagement) en Rob Haarmans (Hendriks Bouw en Ontwikkeling) bevestigden symbolisch een Shimano-schoen in een click-systeem om samen deze koers te gaan rijden.

Betrokken partners

Shimano heeft aan V.R. Bouwmanagement de rol van projectmanagement verstrekt. Zij zijn betrokken geweest bij de selectie van architect, constructeur en aanbesteding. Daarnaast heeft V.R. Bouwmanagement de opdracht voor directievoering en toezicht. Het ontwerp is van RAU Architecten. De opdracht is middels een aanbesteding gegund aan Hendriks Bouwbedrijf en betreft een integrale aanbieding inclusief Hendriks Installatietechniek en Schrijvers Elektrotechniek.

BREEAM-Excellent

Het nieuwe hoofdkantoor wordt een BREEAM-NL Excellent gebouw. Het kantoor kent een oppervlakte van ca. 5.000 m2. Het wordt een modern, duurzaam pand met een high tech uitstraling. De gevel bestaat hoofdzakelijk uit een aluminium vliesgevel met grote verticale aluminium lamellen, die een zonwerende functie hebben. De lamellen beschermen het gebouw tegen opwarming door de zon en zorgen voor een lichte uitstraling. Door weerkaatsing van het licht naar binnen kan bespaard worden op het gebruik van kunstlicht.

BIM

De start bouw heeft plaatsgevonden op 20 april 2016 en de verwachte oplevering is in december 2016. Er is sprake van een korte voorbereiding- en uitvoeringsperiode, die haalbaar is door de toepassing van integrale engineering op basis van BIM.

Shimano

Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten, vishengels en molens. Daarnaast produceert Shimano schoenen en voetenborden voor de roeisport.